14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

5 lucruri care nu trebuie să lipsească din camera copilului

Te pregătești să investești într-un proiect casă simplă și să te muți cu familia într-un spațiu mai mare? Camera copilului se numără printre cele mai importante încăperi din locuință. Este locul în care cel mic se va dezvolta și se va bucura de numeroase experiențe unice. Procesul de amenajare ar trebui astfel derulat cu o deosebită atenție la detalii. Orice greșeală care intervine poate dezechilibra armonia vizuală și implicit poate crea senzații neplăcute copilului. 

Dacă vrei să oferi copilului posibilitatea de a crește într-un ambient confortabil, iată 5 lucruri care nu ar trebui să lipsească din cameră: 

  1. Pătuțul – Primul obiect pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când faci cumpărăturile pentru camera celui mic. Dacă ai ales un proiect casă simplă pentru tine și familia ta, te poți orienta către variante moderne, cu accente minimaliste. În ceea ce privește avantajele funcționale pe care le prezintă, e indicat să te orientezi către variantele rezistente, de calitate superioară. Asigură-te că micuțul se va bucura de un somn odihnitor. Achiziționează lenjerii de pat confortabile, din bumbac organic, tocmai pentru că nu facilitează acumularea de bacterii. 
  2. Jucăriile – Trebuie să creezi premisele unui spațiu de joacă perfect. Copilul are nevoie de obiectele potrivite pentru a-și putea dezvolta abilitățile motorii, de logică și concentrare. Jucăriile devin cele mai indicate alternative pentru a definitiva un loc de basm, capabil să stârnească imaginația copiilor și să le capteze atenția. 
  3. Birou multifuncțional – Activitățile educative nu ar trebui să lipsească de pe lista priorităților în ceea ce privește decorarea camerei pentru copil. Ar trebui să susții, încă din copilărie, importanța educației continue. Tocmai de aceea, e indicat să amplasezi un birou în care cel mic poate desena, citi sau face lecțiile. Nu uita să dimensionezi cu eficiență spațiul și să pui accent întotdeauna pe elemente de design inedite. Păstrează, totuși, echilibrul vizual. 
  4. Obiectele de iluminat – Lampa de veghe se numără printre cele mai utilizate surse de iluminare în cazul camerelor pentru copii. Oferă un spectru de lumină caldă, numai bună pentru a oferi copiilor siguranță și confort în timpul somnului. Insomniile sau coșmarurile resimțite din plin în primii ani de viață nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat. 
  5. Decorațiunile – Cu cât oferi spațiului un aer mai intim cu atât copilul se va simți mai bine. Personalizarea este un element de bază în procesul de amenajare interioară. Adaugă poze și decorațiuni handmade, pentru a spori efectul vizual și a conferi un plus de strălucire încăperii. Dacă ai investit într-unproiect casă cu mansardă 3 dormitoare și dispui de mai mult spațiu atunci poți opta și pentru decorațiuni mai voluminoase.

Camera copilului se numără printre cele mai importante încăperi din locuință. Este spațiul în care cel mic își dezvoltă abilitățile și trăsăturile de personalitate. Tocmai de aceea, e esențial să acorzi o atenție deosebită etapelor de amenajare. Printre elementele care nu ar trebui să lipsească din decorul încăperii se numără: pătuțul, jucăriile, obiectele de iluminat, biroul și decorațiunile. 

Dă-ți frâu liber imaginației și creează spațiul ideal pentru dezvoltarea armonioasă a copilului!

Two cute little girls play with blocks at the table in the room
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept