14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Cluburile de fotbal pot atrage resurse financiare din piata de business, fonduri europene, finantari publice

[ad_1]

Comitetul Executiv a aprobat, în ședința din 15 noiembrie 2022, propunerea de modificare a Regulamentelor naționale de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară (masculin și feminin), precum și modificări la regulamentele privind procedurile comisiilor pentru acordarea licențelor și de monitorizare financiară.

De asemenea, a fost modificat și regulamentul de monitorizare a cluburilor din Liga 1: s-a păstrat cerința pragului de rentabilitate, cerința de stabilitate (venituri > cheltuieli – sau încadrarea în abaterea acceptabilă), denumită venituri nete din activitatea fotbalistică; controlul costurilor cu echipa, pentru a încuraja costurile legate de performanță, procent din venituri din exploatare + rezultatul net din transferuri alocat costurilor cu echipa (90%, 80%, 70% de la 31.12.2023); încălcarea acestor indicatori va avea ca sancțiuni interzicerea legitimării jucătorilor; capacitatea de plată – lipsa datoriilor către cluburi, angajați, autorități – va avea ca sancțiuni deducerea de puncte (4 puncte în loc de 3/per articol): monitorizare la 15 iulie, pentru datorii rezultate din activități până la 30.06 și scadente la 30.06; monitorizare la 15 octombrie pentru cluburile care rămân cu datorii la verificarea de la 15 iulie; se va sancționa cu 1 punct/articol pentru existența datoriilor scadente la 30.09 din activități desfășurate până la 30.06 (datoriile scadente la 30.09 din activități desfășurate până la 30.06 trebuie să fie plătite până la 15 octombrie); monitorizare la 15 noiembrie pentru cluburile care rămân cu datorii la verificarea de la 15 iulie și/sau 15 octombrie, când se verifică lipsa datoriilor scadente la 30.09, din activități desfășurate până la 30.09 (pentru 2023-2024 nu se iau în calcul datoriile iulie-septembrie) – 3 puncte/articol.

„Noile măsuri de dezvoltare a fotbalului din România cuprind și posibilitatea ca un club organizat sub forma unei societăți pe acțiuni să își poată muta activitatea echipelor de junior, care nu participă la competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, pe o organizație non-guvernamentală. Astfel, pentru dezvoltarea fotbalului juvenil, ONG-ul poate atrage resurse financiare din piața de business, fonduri europene, finanțări publice”, informeaza site-ul Federatiei Romane de Fotbal.

Articolul Cluburile de fotbal pot atrage resurse financiare din piata de business, fonduri europene, finantari publice apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept