24/04/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Cum alegi corect pardoseala în baie?

Young Chinese woman drying her hair with a towel in bathroom

Baia este fără îndoială locul în care te poți relaxa așa cum se cuvine după zilele încărcate de muncă. Aici te bucuri din plin de momente de liniște și poți uiți  de agitația cotidiană. Spațiul devine așadar un adevărat sanctuar de voie bună. Tocmai de aceea, e recomandat să definitivezi cu atenție etapele de amenajare. Una dintre cele mai importante activități este alegerea pardoselii.

Dacă ai achiziționat de curând un proiect casă și nu știi de unde să începi, nu trebuie să-ți faci griji. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a te asigura că iei decizia corectă:

  • Analizează specificațiile durabile – E recomandat să te orientezi către opțiunile care garantează o rezistență aparte la uzură, mai ales dacă ai o familie numeroasă. Traficul intens pe suprafața pardoselii poate duce la apariția zgârieturilor sau petelor inestetice. E important, de asemenea, să iei în calcul două caracteristici esențiale: impermeabilitate și curățare ușoară. Astfel, riscul alunecării va fi redus la minimum și nu va mai trebui să faci investiții constante pentru a derula procesul de întreținere a materialului. 
  • Fă măsurătorile corecte – Trasează cu atenție spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pentru un plus de confort și funcționalitate poți integra toate măsurătorile într-o schiță detaliată.
  • Adaptează totul în funcție de bugetul disponibil – E mult mai eficient să stabilești dinainte suma ideală pentru a derula etapele aferente achiziționării și instalării pardoselei. Pentru a definitiva cea mai indicată variantă fă o listă cu producătorii care îți oferă cel mai bun raport calitate-preț. De asemenea, gândește-te la nevoile tale și ale membrilor familiei. Vei putea întreține o pardoseală de granit sau marmură? Ești cu adevărat pregătit pentru investițiile ulterioare? Sunt întrebări la care ar trebui să te gândești serios înainte de a lua o decizie.
  • Design-ul este un aspect pe care nu îl poți trata cu superficialitate. Pe lângă specificațiile tehnice ar trebui să iei în calcul de asemenea și elementele de design. Dacă îți dorești să te bucuri de ocasă cu mansardă inedită e recomandat să faci alegeri bazate pe inovație și creativitate.
  • Soluțiile personalizate sunt cele care te vor ajuta să creezi efecte vizuale spectaculoase – Adaptează totul în funcție de caracteristicile stilului de amenajare abordat în celelalte încăperi din locuință. E un punct esențial în conturarea locuinței la care ai visat dintotdeauna. De asemenea, dacă îți dorești o baie cu adevărat extravagantă poți opta pentru activitățile de amprentare sau vopsire a pardoselii.

Iată câteva opțiuni de pardoseală:

  • Marmură – O alternativă care te va ajuta să definești un aspect luxos și o atmosferă elegantă.
  • Gresie – Opțiunea clasică, care se regăsește în multe băi. Ai grijă totuși să te orientezi către variantele calitative, care oferă o durabilitate excelentă.
  • PVC – Pardoseala din PVC este o alegere mul mai avantajoasă atât din punct de vedere al prețului, cât și al etapelor de montaj.
  • Parchet laminat – Da, ai citit bine. Chiar dacă ai putea crede că locul parchetului nu este în baie, o asemenea variantă chiar poate arăta excelent. Totuși, e indicat să apelezi la sfatul unui specialist înainte.

Dacă nu te-ai hotărât încă în privința pardoselii potrivite în baie sfaturile de mai sus te vor ajuta cu siguranță să faci alegerea corectă.

Optează pentru calitate și bucură-te de avantaje numeroase!

lay tiles on the floor in the house. Selective focus. white.
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept