02/12/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Iata de ce nu ar trebui sa iti storci cosurile

Cu totii ne-am gasit in aceasta situatie de a sta in fata oglinzii nerabdatori sa scapam de acel cos urat care ne atrage prea mult atentia. Cu toate acestea, stoarcerea cosurilor nu este o practica tocmai sanatoasa si recomandata, deoarece ne poate lasa cu urme pe viata.

Dermatologii si esteticienii de la Dr. Beauty Brasov, o clinica de estetica Brasov, au tratamentele necesare care te pot ajuta sa tii sub control acneea si sa diminuezi daunele pe care aceasta le lasa in urma. Pentru a te ajuta sa intelegi de ce stoarcerea cosurilor este un obicei prost, citeste randurile de mai jos.

Cum poate stoarcerea cosurilor sa-ti afecteze pielea?

Cand vezi un cos pe fata ta, este usor de inteles ca exista deja multa inflamatie in zona respectiva. Stoarcerea acestuia iti traumatizeaza suprafata pielii, mai ales daca iti folosesti unghiile in cadrul acestui proces.

De asemenea, atunci cand folosesti degetele pentru a scoate puroiul, o parte din continutul infectat merge in cealalta directie, in adancimea foliculului. Presiunea in exces sparge peretele foliculului, iar puroiul se scurge in stratul dermic al pielii.

Stoarcerea cosurilor iti poate agrava acneea.

Este normal sa doresti sa minimizezi aspectul unui cos, dar stoarcerea lui rareori este benefica – de fapt, adesea iti poate inrautati acneea. Dupa ce storci un cos, de obicei curge puroi si uneori sange. Pielea rupta va forma o crusta. Tesutul din jur devine rosu si umflat, iar rezultatul final este adesea mai rau decat problema initiala.

In multe cazuri, un cos spart se poate reinflama in cateva ore, plin cu o noua cantitate de puroi si aratand mai mare si mai rosu decat inainte. Mai mult, stoarcerea cosurilor poate duce la acnee chistica, cu noduli mari si durerosi.

Stoarcerea cosurilor provoaca cicatrici.

Indiferent daca te ranesti in timp ce te razi sau rupi o bubita, orice leziune a pielii poate duce la o cicatrice. Trauma dauneaza pielii, lasand in urma o cicatrice care poate fi ridicata sau adancita.

Chiar daca nu ramai cu cicatrici, este posibil sa observi pete acolo unde au existat cosuri candva.

O modalitate mai buna de a scapa de acnee si de cicatricile acneice

Poti trata pe cont propriu aceasta afectiune cu tratamente topice fara prescriptie medicala care contin peroxid de benzoil sau acid salicilic, dar acneea in general este mai bine sa fie lasata pe seama profesionistilor.

In functie de acneea de care suferi, un dermatolog iti poate recomanda un tratament adecvat, cu solutii de curatare, creme si eventual medicamente orale.

De asemenea, iti poate recomanda una sau mai multe sedinte de peeling chimic, in special daca acneea a lasat deja pete si cicatrici pe pielea ta. Cu ajutorul unei solutii personalizate cu acizi, peelingul chimic declanseaza o reactie in piele, care face ca straturile superioare sa se desprinda, lasand la iveala o piele noua, lipsita de imperfectiuni.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept