14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Napoca Imobiliare sponsor la Colosseum Tournament

Ce beneficii îți aduce sportul?

Activitatea sportivă aduce numeroase beneficii, printre care:

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Exercițiile fizice regulate ajută la îmbunătățirea sănătății generale.

Scade riscul de a avea boli de inimă, accidente vasculare sau diabet.

Ajută la gestionarea greutății corporale. Activitatea fizică nu numai că arde caloriile, ci îmbunătățește și metabolismul pe termen lung.

Reduce tensiunea arterială și previne tensiunea.

Îmbunătățește flexibilitatea corpului. Participarea la activități aerobice, cum ar fi alergarea, ciclismul sau înotul, poate îmbunătăți capacitatea corpului de a transporta și utiliza oxigenul din plămâni și sânge.

Îmbunătățește forța musculară și rezistența. Exercițiile de rezistență provoacă creșterea masei musculare.

Eliberează stresul. Exercițiile fizice sunt un stimulent excelent pentru îmbunătățirea stării de spirit și s-au dovedit a fi o metodă eficientă de ameliorare a stresului.

Scade riscul tipurilor de cancer. Persoanele care fac sport în mod regulat sunt mai puțin susceptibile în a dezvolta cancer la sân, colon și plămâni.

Controlează colesterolul.

Te ferește de osteoporoză. Activitățile fizice rezultă în întărirea oaselor.

Îmbunătățește sistemul imunitar și te îmbolnăvești mai puțin.

Te ajută să ai un somn mai odihnitor.

Îți îmbunătățește sănătatea mintală deoarece luptă împotriva sistemelor de anxietate și depresie și îți poate mări gradul de concentrare și totodată îți îmbunătățește stima de sine.

În final, sportul e benefic pentru o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai plăcută.   

Ce tipuri de sporturi există?

Sportul include toate formele de activitate fizică competitivă sau jocuri care, prin participare organizată sau profesională, urmărește să utilizeze, mențină sau să îmbunătățească abilitățile și aptitudinile fizice, oferind în același timp distracție participanților și, în unele cazuri, divertisment pentru spectatori.

Există o varietate de sporturi: sporturi aeriene, sporturi cu mingea, sporturi de masă, ciclism, gimnastică, sporturi de gheață, sporturi de interior, sporturi mintale, curse multisportive, sporturi rachetă, sporturi țintă, sporturi acvatice, etc.

Printre aceste sporturi se numără și boxul sau kick-boxing-ul.

Kick-boxingul este o formă de arte marțiale care combină elemente de karate cu lovituri de box.

Care sunt părțile PRO și părțile CONTRA ale boxului?

Pro

Boxul încurajează disciplina și descurajează lupta de stradă.

Când lupți într-un mediu sigur, precum un ring de box, nu există inamici. Luptătorii de box sunt oameni disciplinați care își testează aptitudinile dobândite în urma antrenamentului.

Scopul nu este să dobori pe cineva. Există boxeri precum Charlie Mohr care nu profită niciodată de finalizarea meciului atunci când avea ocazia, de frică să nu își accidenteze prea grav adversarul.

Acest sport nu face oamenii violenți, ci mai degrabă oamenii continuă să fie violenți indiferent dacă sunt sau nu implicați în lupte precum boxul.

Boxul nu a fost creat ca un mijloc de eliminare a oamenilor. Acesta reprezintă un sistem prin care oamenii câștigă puncte, arătându-le arbitrilor abilitățile lor.

Oamenii sunt conștienți de riscurile care apar. Nivelul profesionist este cel mai periculos nivel.

Contra

Deși este un sport, e adevărat faptul că tot alegi să faci rău altei persoane. Mike Tyson, un boxeur cunoscut și controversat, e un exemplu a modului în care o persoană poate ajunge pe calea violenței în afara ringului, mai ales atunci când nu își poate stăpânii furia.

Peste 488 de oameni au murit în ring în ultimii 65 de ani.

Chiar dacă nu mori neapărat din luptă, poți ajunge să ai leziuni grave ale creierului.

Napoca Imobiliare a fost sponsor la campionatele de kickboxing organizate de Colosseum Tournament

Anul acesta, liderul pieței imobiliare din Cluj, agenția Napoca Imobiliare a sponsorizat mai multe ediții din campionatul de kickbox realizat de către Colosseum Tournament.

Colosseum Tournament este gazdă în meciurile dintre cei mai buni luptători din România și din întreaga lume.

Napoca Imobiliare este o agenție de top din Cluj-Napoca, care a obținut consecutiv în ultimii 2 ani titlul de „Agenția Anului în Cluj-Napoca”. Napoca Imobiliare are cel mai mare portofoliu de oferte imobiliare din Transilvania, o echipă de peste 30 de agenți imobiliari și numeroase reușite în domeniul imobiliar.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept