14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Protocol de colaborare intre COSR si Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila pentru cresterea performantelor sportive

[ad_1]

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român si Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” au incheiat miercuri, 14 decembrie a.c., un protocol de colaborare care reglementează desfăşurarea de programe în domeniul cardio-vascular, având ca obiectiv principal creşterea performanţelor sportive.

„Suntem onoraţi să putem colabora cu o instituţie de renume din România, care are specialişti aici la noi în ţară, o instituţie care trebuie să dea încredere. De acum înainte sportivii ştiu că există uşă deschisă, că există knowhow şi aparatura necesară investigaţiilor de care au nevoie. Ce este cel mai important este ca sportivii noştri să fie sănătoşi, să poată concura la cea mai înaltă valoare a lor şi să câştige medalii pentru România. Prin acest protocol ne dorim să punem o bază şi mai solidă asupra acestui domeniu”, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

„Nu este întâmplătoare această colaborare şi mă bucur că iniţiativa v-a aparţinut şi că v-aţi îndreptat către noi, pentru că Spitalul Militar Central este orientat către patologia adultului tânăr şi ceea ce înseamnă efortul la adultul tânăr, motiv pentru care avem o componentă destul de importantă dezvoltată pentru acest segment. Dar nu contează numai aparatura pe care o avem în cadrul spitalului nostru, există o dotare de top, avem ecocardiografii de stres, de investigaţii scintigrafice. Acest protocol este unul complex, înseamnă studierea comportamentului cardiovascular, prevenţie, studiere diagnostic şi poate şi tratament, dar sperăm să nu fie cazul, pentru o serie de sportivi. Înseamnă analize de laborator, investigaţii, dar mai ales trebuie integrate aceste analize de către oameni care au pregătire în acest domeniu. Şi în spitalul nostru sunt oameni care pot face acest lucru la cel mai înalt nivel şi sunt oameni pregătiţi în cardiologie sportivă. Este un domeniu nou relativ pentru ţara noastră, nu sunt foarte mulţi specialişti. Acest protocol pune foarte mult bazele pe prevenţie, pe cercetarea ştiinţifică. S-au întâmplat foarte multe cazuri când tineri sportivi au avut moarte subită sau diverse probleme cardiace. Hai să încercăm să fim în pas cu timpurile şi să prevenim, vrem să facem prevenţie, să fim alături de cei care sunt sportivi şi care nu ar putea şti că ar avea o afecţiune cardiologică. Poate inima sportivilor e mare şi pentru că ei pun suflet în ceea ce fac, dar şi pentru că trebuie să facă foarte multă pregătire fizică, este o inimă mare şi la propriu”, a afirmat medicul.

Articolul Protocol de colaborare intre COSR si Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila pentru cresterea performantelor sportive apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept