14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Noi regulamente pentru agentii de jucatori implementate de FRF: comisioane limitate si acreditare din partea FIFA

[ad_1]

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat în ședința de vineri, 3 martie 2023, abrogarea Regulamentului privind Intermediarii începând cu data de 01.10.2023, ca urmare a noului  Regulament FIFA pentru agenții din fotbal, (FIFA Football Agents Regulation – FFAR).

FIFA și-a schimbat poziția în ceea ce privește activitatea agenților de jucători. Până în 2015, FIFA a reglementat situația acestora, apoi a lăsat ca regulamentele să fie aplicabile exclusiv la nivel național. Începând din ianuarie 2023, FIFA intervine din nou și impune anumite reguli, revenindu-se practic la situația anterioară anului 2015, dar mult mai bine reglementată.

Prin acest nou regulament se încearcă inclusiv impunerea unor limite în ceea ce privește comisionul încasat de agenții din fotbal și se dorește o vizibilitate și o transparență mai mare în privința câștigurilor acestora, dar și posibilitatea ca FIFA să poată judeca spețe atunci când apar conflicte între părți în ceea ce privește transferul unor jucători.

Aplicarea regulamentului FIFA se face în două etape. La 9 ianuarie 2023 a intrat în vigoare procesul de primire a licenței de agent din fotbal, adică demersurile pe care persoanele trebuie să le facă pentru a fi acreditate de FIFA. De la 1 octombrie 2023 doar agenții acreditați de FIFA vor mai putea activa în domeniu.

Articolul Noi regulamente pentru agentii de jucatori implementate de FRF: comisioane limitate si acreditare din partea FIFA apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept