14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Importanța menținerii unei greutăți corporale optime

            De-a lungul timpului, datorită dezvoltării masive a industriei alimentare, au apărut numeroase restaurante de tip fast-food, iar pe rafturile magazinelor se găsesc produse procesate, cu conținut ridicat de zahăr, grăsimi și alte substanțe care afectează greutatea corporală și starea de sănătate.

Menținerea unei greutăți corporale adecvate este importantă atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală, sporind calitatea vieții. A avea o greutate corporală ridicată poate crește riscul unei varietăți de probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer.

Cum se determină greutatea optimă?

Există mai multe moduri de a afla dacă avem o greutate corporală sănătoasă. Cea mai cunoscută este prin aflarea indicelui de masă corporală (IMC), care ia în considerare înălțimea și greutatea unui individ. Un IMC de 18,5 până la 24,9 este considerat sănătos, în timp ce un IMC sub 18,5 este considerat subponderal, iar un IMC de 25 sau peste este considerat supraponderal sau obez. Este important de reținut că IMC nu este întotdeauna precis și poate să nu fie potrivit pentru toate persoanele. În aceste cazuri, alte metode, cum ar fi circumferința taliei sau grosimea pliului pielii pot fi utilizate pentru a evalua grăsimea corporală.

Care sunt modalitățile de menținere sau de a ajunge la o greutate corporală optimă?

Există multe abordări diferite ale pierderii în greutate, inclusiv modificări ale stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, și intervenții medicale sau chirurgicale.

1.      Tratamentele de slăbire

Tratamentele de slăbire, cunoscute și sub denumirea de proceduri de conturare a corpului, sunt concepute pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească forma și aspectul general prin eliminarea excesului de grăsime și strângerea pielii lăsate. Prin efectuarea unui tratament de slăbire se poate obține un aspect mai tonifiat și mai definit al corpului. Cei de la silhouette.ro pun la dispoziție o gamă variată de tratamente, ce pot contribui la obținerea greutății și aspectului fizic mult visate.

Tratamentele de slăbire pot fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a aborda preocupările sau imperfecțiunile specifice. În timp ce tratamentele de slăbire pot fi eficiente, este important de reținut că acestea nu înlocuiesc dieta și exercițiile fizice, deci este indicată menținerea unui stil de viață sănătos.

2.      Dieta

A face alegeri alimentare sănătoase este un aspect important al menținerii greutății. Aceasta poate include consumul de multe fructe, legume, cereale integrale, precum și alegerea alimentelor bogate în proteine slabe și a grăsimi sănătoase. De asemenea, limitarea alimentelor procesate, a băuturilor zaharoase și a cantităților excesive de alcool poate avea o contribuție semnificativă.

3.      Exercițiile fizice

Activitatea fizică regulată sporește metabolismul, acesta fiind responsabil de procesul prin care organismul transformă alimentele în energie. Un metabolism mai ridicat înseamnă că organismul este capabil să ardă calorii mai eficient, ceea ce poate ajuta la gestionarea greutății. Pe lângă beneficiile fizice, sportul poate, de asemenea, avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale, prin scăderea stresului și îmbunătățirea dispoziției.

Alegerea alimentelor sănătoase și efectuarea de exerciții fizice regulate sunt importante pentru gestionarea greutății, iar tratamentele de slăbire pot contribui la un aspect fizic mai plăcut. Prin menținerea unei greutăți sănătoase, se reduce considerabil riscul de afecțiuni cronice de sănătate și se asigură o calitate ridicată a vieții în timp.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept