14/06/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

4 motive pentru care trebuie sa apelezi la o clinica de recuperare medicala

clinica de recuperare medicala

O clinica de recuperare medicala are in vedere utilizarea mai multor tipuri de terapie medicale (kinetoterapie, electroterapie, hidrokinetoterapie, etc.) pentru a promova recuperarea corespunzatoare a unei persoane care sufera de o afectiune in urma unui accident sau dezvoltarii unei boli.

Recuperarea corespunzatoare implica restabilirea calitatii vietii – anume eliminarea disconfortului si imbunatatirea mobilitatii corporale, printre altele.

Lucrurile mentionate sunt clare, dar inca nu spun multe, mai ales pentru cei care nu au interactionat cu o astfel de clinica pana acum. Asadar, iata patru dintre motivele pentru care ar trebui sa beneficiezi de recuperare medicala chiar acum!

Imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii corporale

Aproape orice tip de afectiune a sistemului musculoscheletal duce la pierderea partiala a mobilitatii si flexibilitatii corporale. Totodata, aceste calitati se pot pierde si odata cu inaintarea in varsta. O clinica de recuperare medicala te poate ajuta sa diminuezi simptomele afectiunilor si inaintarii in varsta, dar poate promova si (re)dobandirea mobilitatii si flexibilitatii corporale.

Mobilitatea si flexibilitatea sunt necesare in orice stadiu al vietii deoarece acestea scad semnificativ riscul de accidentare. Lipsa flexibilitatii (anume antrenarea acesteia in mod corespunzator) atunci cand ridici si cari un obiect greu poate duce la rani si afectiuni destul de serioase si dureroase.

Cresterea fortei musculare

O clinica de recuperare medicala poate marca tranzitia de la un accident catre recuperare medicala si mai apoi catre sala de fitness sau chiar cea de forta. Este evident faptul ca nu vei putea ridica greutati imediat dupa un accident sau dupa tratarea unei boli care ti-a afectat forta musculara.

Totusi, daca apelezi la un centru de recuperare medicala, specialistii care se vor ocupa de tine iti pot oferi sfaturi si recomandari, pe langa tratament corespunzator, pentru a-ti construi si creste forta musculara.

Ameliorarea functiilor respiratorii afectate in urma unui accident sau unei afectiuni

Functiile respiratorii trebuie sa fie in stare perfecta, indiferent de tipul de tratament pe care il urmezi. Astfel, in urma unui accident, deseori se recomanda apelarea la un centru de recuperare medicala in vederea ameliorarii functiilor respiratorii afectate.

Abia mai apoi pacientul va trece la recuperare pentru cresterea fortei musculare sau imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii. Desigur, cel mai important aspect este faptul ca tehnicile de tratament invatate in timpul tratamentului de recuperare vor putea fi folosite de pacient toata viata pentru a-si putea controla si pastra functiile respiratorii intacte.

Relaxarea discurilor vertebrale

O clinica de recuperare medicala este unul dintre putinele locuri in care poti beneficia de un tratament corespunzator de elongatii vertebrale. Acestea au rolul de a elimina tensiunea de la nivelul discurilor vertebrale, implicit de a elimina durerile si/sau disconfortul.

Acest tratament de recuperare nu este neaparat necesar in urma unui accident sau dezvoltarii unui afectiuni. O simpla durere de spate poate fi eliminata cu ajutorul catorva sedinte de elongatii vertebrale.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum te poate ajuta o clinica de recuperare medicala, nu ezita sa apelezi specialistii centrului Atletico Kinetic. Tot ce trebuie sa faci este sa le spui acestora de ce afectiunie suferi si ei iti vor pune la punct un plan complet de tratament!

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept