24/04/2024

myfitnesspal.news

Sfaturi, stiri, informatii utile – sport si nu numai!

Sănătatea noastră orală este un aspect care nu trebuie neglijat niciodată

Sănătatea noastră orală este un aspect care nu trebuie neglijat niciodată. La urma urmei, este poarta de acces la bunăstarea noastră generală. Din nefericire, mulți dintre noi riscăm să pierdem dinții din cauza vârstei sau a problemelor legate de dintii netratati la timp si corespunzator. Din fericire, există o soluție permanentă la această problemă: implantul dentar.

Acest articol va discuta despre importanța implanturilor dentare și despre modul în care acestea pot aduce beneficii sănătății dumneavoastră orale. Implanturile dentare sunt o opțiune populară pentru cei cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți. Acestea sunt concepute pentru a inlocui cu succes dinții tăi naturali și oferă o soluție sigură și pe termen lung pentru pierderea dinților.

 Spre deosebire de protezele sau punțile dentare clasice realizate pe dintii naturali, cand se sacrificau dintii sanatosi pentru a realiza reabilitarea functiilor masticatorie, fonatorie si estetica a pacientului, reabilitarile cu implanturi dentare sunt mult mai conservative cu tesuturile pacientului si mult mai multumitoare din punct de vedere estetic, oferindu-vă un dinte de înlocuire sigur și cu aspect natural. Cu ajutorul unui dentist priceput, implanturile dentare vă pot ajuta să vă refaceți zâmbetul și vă pot oferi o gamă largă de beneficii pentru sănătatea orală.

Un implant dentar este un dispozitiv care este inserat în osul maxilarului pentru a susține o restaurare dentară, cum ar fi o coroană, o punte sau o proteză dentară. Scopul implantului dentar este de a ancora structura de înlocuire a dintelui la maxilar și de a permite pacientului să mănânce și să vorbească cu încrederea de a avea dinți cu aspect natural. Istoria implanturilor dentare datează din anii 1960, când primul implant dentar din titan a fost plasat în maxilarul uman.

De atunci, implanturile dentare au devenit un tratament standard pentru pacienții cărora le lipsesc dinții. Implanturile dentare sunt, de asemenea, o alegere excelentă de tratament pentru pacienții care au eșuat în terapia cu proteze dentare.

Beneficiile implanturilor dentare

– Previne resorbția osoasă – Un studiu a arătat că, după 12 luni de tratament cu implanturi dentare, a existat o reducere semnificativă a cantității de resorbție osoasă. Reducerea resorbției osoase poate ajuta la prevenirea pierderii dinților.

– Promovează o gingie mai sănătoasă – Implanturile ajută la creșterea cantității de gingie din jurul implanturilor și promovează o gingie mai sănătoasă. Reducerea resorbției gingivale poate duce la mai puține sângerări și umflături.

– O sănătate orală mai bună – Implanturile dentare pot ajuta la prevenirea bolii parodontale și la îmbunătățirea sănătății orale. O sănătate orală bună poate preveni alte probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.

– Aspect natural – Un implant dentar poate fi proiectat pentru a se potrivi cu dinții dvs. naturali și pentru a oferi o opțiune de înlocuire a dinților naturală și de lungă durată.

– Creșterea încrederii în sine – Un implant dentar vă poate crește încrederea în sine și vă poate stimula zâmbetul. Implantul dentar vă poate ajuta să mâncați și să vorbiți cu încredere.

– Soluție pe termen lung – Implanturile dentare sunt o soluție pe termen lung pentru pierderea dinților. Acestea pot funcționa toată viața și necesită o întreținere minimă.

Persoanele care au pierdut un dinte din cauza unei boli gingivale, a unei carii dentare, a unei leziuni sau din alte motive pot beneficia de implanturi dentare. În funcție de fiecare caz în parte, implanturile dentare se plaseaza in osul maxilar, in pozitia cea mai benefica reconstructiei ulterioare dentare. Dacă aveți suficient os în maxilar, un implant dentar poate fi plasat în ineriorul osului fara nici o interventie suplimenara. În cazul în care maxilarul dumneavoastră nu are suficient os pentru a susține implantul, acesta poate fi plasat odata cu realizarea unei manopere suplimenare de aditie osoasa.

În ambele cazuri, va trebui să obțineți implantarea chirurgicală a implantului. De asemenea, vă puteți pune implanturi dentare dacă aveți proteze dentare sau dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți. Probabil că va trebui să vă examinați gingiile, dinții și gura de către un dentist pentru a vă asigura că sunteți un bun candidat pentru implanturi. În unele cazuri, este posibil să fie nevoie chiar să urmați un tratament pentru boli gingivale înainte de a vă pune implanturi dentare.

Implanturile dentare pot oferi o soluție pe termen lung la pierderea dinților. De asemenea, pot ajuta la prevenirea bolii parodontale și la promovarea unui microbiom oral sănătos. Deși implanturile dentare sunt mai costisitoare decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, acestea au multe beneficii care le fac să merite costul. Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, implanturile dentare vă pot ajuta să vă refaceți zâmbetul și să vă îmbunătățiți sănătatea orală.

Vrei sa iti recastigi zambetul perfect? In cabinet stomatologic sector 5 Cris Smile Studio, te asteptam sa descoperi avantajele procedurii de inserare a unui implant dentar. Este o metoda moderna, eficienta si sigura de a-ti reface dantura. Beneficiezi de tehnologie de ultima generatie si de o echipa de medici stomatologi cu experienta si profesionalism. Nu mai amana sa iti recastigi zambetul perfect, programeaza-te acum la Cris Smile Studio!

🌐www.cris-smile.ro

📧mailto:office@cris-smile.ro

☎️021.9177

📞0723.918.404

🏢Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti

https://www.facebook.com/cris.smile.studio/

linkedin.com/in/dr-cristina-munteanu-b8763a174

https://www.linkedin.com/company/cris-smile-studio/

https://www.instagram.com/cris.smile.studio/

https://www.youtube.com/@drcristinamunteanu5630

https://cris-smile.ro/blog/

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept